Chicago - New Orleans - New York

Born in the Bayou

Wish I was back on the bayou
Rollin' with some Cajun Queen
Wishin' I were a fast freight train
Just a chooglin' on down to New Orleans

Born on the bayou
Born on the bayou
Born on the bayou
Do it, do it, do it, do it, oh, Lord

Vandaag dus zo’n 20 mijl verderop naar Cajunpride Tours gereden om daar een Swamp Tour te maken. De mensen die deze onderneming runnen zijn echte Cajuns, die nog in de Bayou wonen (vandaar het stukje tekst van CCC). Een geweldige ervaring, binnen 2 minuten na vertrek al 3 alligators gespot. Onze captain probeerde ze actief te krijgen met marshmallows! En door te roepen naar ze. Toen hij een aantal grote jongens (of meisjes) ontdekte ging hij ze voeren met stukken kippenvlees. Ze aten zowat uit zijn hand! De bayou is toch wel een heel apart stuk natuur, veel schildpadden, allerlei soorten reigers, wasberen, alligators natuurlijk en veel, veel groen. Prachtige bomen waaronder de Tupelo en de Bald Cypress (wie de Nederlandse namen weet mag het zeggen) behangen met Spaans Mos. De captain bleek in een bak achter in de boot nog een kleine alligator van 5 jaar oud bij zich te hebben. Iedereen mocht het beestje even dragen (kinderen eerst) voor de foto’s natuurlijk. De bek was dichtgeklemd, volgens hem tegenwoordig een wettelijke vereiste, anders mocht hij dit niet doen (geen Marianne Thieme hier in de States). De tocht duurde bijna 2 uur, we vonden het allebei geweldig.

Na deze tocht teruggereden en gestopt bij de voormalige Destrehan plantage voor een rondleiding door de mansion en de tuinen met daarin restaureerde slavenverblijven. Begonnen als een indigo plantage, maar later overgestapt op suikerriet. Interessant om eens wat meer over dit stukje geschiedenis te horen en zien. Prachtige oude Live Oaks hier, werkelijk joekels. Ook hier weer behangen met Spaans Mos, wat gebruikt werd om te vermengen met de klei die dan in de muren verwerkt werd (de zg bousillage). Honderden van dit soort plantages zijn er destijds geweest aan beide kanten van de Mississippi.

Al met al weer een hele leuk dag, afgesloten met een paar pork chops op de barbecue, een gepofte aardappel en wat salade.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!